Tuesday, December 28, 2010

scan 4D

wheewww lama giler xupdate blog nih....
actually aku bz sket lately ni...
anyway semalam aku ngan my asben g scan kat klinik pakat wanita Tan...
walaupon lama gler tunggu almost 1 n half hour tp mmg berbaloi je..
doc yang sgt friendly n best...
rasa selesa sgt ngan doc tu...
masa doc tu tgh scan my baby sgtla aktif..
gerak sana gerak sini sampai susah nk ambil gambar muka...
tgn lak asek kuis2 muka je..
anak ibu ni mmg prangai sebijik cam abahnye..
tangan suka letak kat muka cam dok memikir je...
hidung baby doc ckp sebijik cam my asben...
mmg aku tgk masa 4d tu cam idung asben aku tp xpe asalkan sihat sempurna semuanya...
kalau ikut idung aku tu sumel la sketttt..hehehe

asben aku muka teruja gler bila tgk our baby
then doc tan asek citer pasal kepala bb, tgn bb, otak, jantung tp xsebut pasal kaki
then asben aku trus tnya "kaki bb camne"...
hehehe doc tan trus ketawa then say " aiyoo dun wori la abang, baby u boleh main football punyer"...
apala asben aku bikin kecoh je kat situ, tergelak2 kami sume...

then doc tgk our baby sex..
jeng jeng jeng...
doc tu mmg confident abes sampai kata kalau lahir nanti keluar lain dtg jumpa dier balik...
dier nak refund duit kami...

baby aper yer....
akceli masa scan 4 1/2 month doc kat klinik area opis kau dah bgtau jantina bb...
tp aku asben agak xberapa konfiden sebab kecik lagik kan..
tapi semalam mmg terserlah jantina our baby...
kiut sgt tgk...

mmg tercapaila hasrat kitorang asben n wife...
gambo nanti aku suh encik asben upload dulu eh...
seyesly sampai sekarang aku xjemu2 tgk gamba scan 4d  our baby tu...
sangatlah nikmatnye tgk ada zuriat dalam rahim aku...
hasil kasih sayang kami suami isteri...

hopefully everythings will be ok..
harap aku dapat bersalin normal n selamat hendaknya..
semoga ALLAH permudahkan semuanya..
AMIN..

kawan2 semua doakan kesihatan aku n my bb jugak eh....
our baby


Tuesday, December 21, 2010

jalan-jalan abeskan duit asben aku kat kl...

weeee best gler weekend br2 ni..
aku, my asben, mak men n sorang anak sedara asben aku g jenjalan kat kl...
lama gak aku xp kl, sejak abes stadi...
kitorang check in kat umah kak ipaq aku kat sg. buloh (hehehe) pastu esoknye aku n asben turun kl
kitorang 2 berdua je...senang sket nak jalan dalam kl...
kalau bwk mak men or anak sedara aku skali turun soping kl jenuh la xberjalan 2 org tu...
hahaha ak mmg jenis yg suke soping...
abes satu pasar malam jalan TAR tu aku nak beli..
tudung cantik2 sgt tau...
yg paling penting harga xmahal cam kat penang...
wee n yg paling best sebab gaji xmasuk lagik kan so aku ditaja sepenuhnya oleh en. suami...
mmg mabeles la asben aku...
dari makan sampaila lipstik aku, semuanya ditaja....
wahahaha sayang giler ngan ciskek aku tu...

gambo xbanyak yg aku snap sbb bz sesangat soping...
kitorang park keta n jalan kaki...
dari SOGO ke MAJU JUNCTION (g tgk kiosk Lunatots), amek tren dari bandaraya ke MASJID INDIA n jalan kaki sampai JALAN TAR.. semuanya kami masuk (hahaha lama gler aku xwat prgai cam gitu)...
tringat lak zaman stadi dulu... dulu g jenjalan ngan member skarang ngan asben lak...
mmg penat giler tp best...haha aku dah 26 minggu rilek je jalan kaki macam nak rak...
asben aku lak yg mengah2...(apa daa ciskek)...

ape ape pon ciskek is the best among the best (thanks untuk semuanya).......

Thursday, December 16, 2010

aduss sangatla keletihan...

woooo woooo woooo semenjak 2 menjak ni aku sangatla keletihan...
semalam mmg hari yg paling meletihkan dalam hidup aku...
bb gerak xhenti2 dalam perut, wat smack down la, lompat la, tendang la ntah ape2 lagik...
sampai kena tulang rusuk aku berkali2...
aku nak wat keje kat opis pon xlarat.
last2 aku sandar je kat kerusi aku n biar je bb lompat toing toing dalam perut...
ok bb mainla, ibu kau dah penat asek dok tersepak tulang rusuk je...
makin menjadik lak tu dier guling2 sampai gerak2 perut...

balik umah pas solat maghrib trus aku tido smentara tggu asben balik opis...
pas makan ngan asben, teman dier tgk tb jap, aku trus naik bilik...
ingatkan nak tido, skali ternampak lak PSP aku..
dah mmg kaki main game kan, layan jap PSP tu...
kul 11 tido, bgn pagi ni still lagik rasa letey n kepenatan...
bb pagi2 lagik dah start gerak...

anak ibu mmg aktif sejak sekarang ni...
abes sume tempat dlm perut aku dier jelajah...
em tp nak wat camne yek, xgerak xleh...
xper la aku redha je, asalkan bb aku sihat n cergas dah la...

semoga dier selamat lahir ke dunia ni...
xsabar nak tgk anak sendiri...
leh ke cakap cam gituww....

Wednesday, December 15, 2010

Brooch Button yang Sumel Sumel Sangattt.......

eiiii geramnye tgk brooch button yang sumel2 sume tu...
satu hari tu aku mmg bosan giler then search tenet pastu jumpe satu blog ni
dier buat brg gune kain felt n mmg kiut miut barangnye..
tabik springggla kt tukang buat felt craft tu...
pastu dier xlak kedekut ilmu nk ajar cara wat button brooch yg sumel sgt...
then aku tryla wat brooch tu...
arrggg sumel sgt...
nanti aku update gambo brooch tu eh...

Friday, December 10, 2010

aik camno leh samo tarikh kawen den ngan tempoh den ngandung....

hehe lawak pon ado...
cuba tgk kat tepi tu, camno leh samo tempoh kawen ngan tempoh ngandung..
den tau la yang den ni bunting pelamin tapi ikut kiraan sebelum ni beza 2 hari maknanya betoila kan...
ari den nikah, ari umah den kenduri pastu baru den jumpe asben den time kenduri umah lolaki...

den baru perasan menda ni sebab skrang ni bz sgt n xsempat nak update blog pon...
camno tu...
adakah disebabkan perbezaan hari dalam setiap bulan yang menyebabkan tempoh tu menjadi sama...
kuikui ape-ape pon den xkisah janji den ngan asben den bahagio....

satgi ado lak yang kato den ni ngandung sobolum nikah...
aduii jgn la....
den masih menjago kesucian den untuk asben den...
hehehe merepek lak di pepagi ni...

anyway den bahagio ngan kandungan den ni...
tiap2 hari gerak aktif, cuit sana, cuit sini...
sampai bergoyang perut den...
doakan semunya selamat untuk den n baby ni...
den pon xsabar nak jumpa bb ni..
camno la agaknye rupanye...
harapnye sempurna sifat, pancaindera dan sihat hendaknya...
amin

Wednesday, December 8, 2010

Minggu yang sangat sibuk dan memenatkan...

ya allah minggu lepas adalah minggu yang sangat sangatlah sibuk bagi diri aku..
dengan tak leh tido malam, pastu keje banyak kat opis, teman asben g dinner opis dier sampai tengah malam,
kursus 2 hari, keje lagi, kak ipar dtg umah lagik...
huhu sangat penat n meletihkan...
last2 time g check pregnant darah aku naik sket..
lagi la aku risau, pas suruh aku rileks jap, darah turun balik tapi just 130/80 je..
nurse kata ok la... n arini aku kana g minum air gula..
wuueekkk nak termuntah aku minum air yang gegiler manis tu...
masa minum aku cuba bayangkan yang aku ngah minum teh ais yang sangat manis...
pastu peraturan sekarang minum air gula n nak tunggu 2 jam tu xleh balik
sebab doc xbg so bengongla aku dok kat klinik tu 2 jam...
dah tu amek darah n leh balik..
aku trus g beli makan sebab lapor sgt, makan je trus muntah sebab still lagik trasa manis gula tu..
until skarang aku minum air kosong je sebab xleh telan manis...
nak muntah je bila tringat benda manis...

what ever la kan...
demi our baby aku buat jugak...

Sunday, November 28, 2010

esok kerja yay....

wahahaha sekarang ni makin semangat lak aku nak keje...
almaklumla tuan lim guan eng sangatla bermurah hati nak bagi wang sagu hati sebanyak 800 hengget....
maka sangatla semangat aku nak bekerja sekarang ni...
hehe

Friday, November 26, 2010

saya tak pernah menyesal berkahwin dengan awak en. azhar...

saya zahirah binti zakaria sesungguhnya xpernah menyesal bertemu, berkenalan, bercinta, bertunang dan berkahwin dengan kamu wahai en. suamiku azhar bin sleman...
awak adalah perkara yang terbaik yang pernah berlaku dalam hidup saya....
awak yang bernama cinta, awak yang memberi rasa, awak yang ilhamkan bahagia dalam hidup saya....
awak yang mengajar saya erti cinta, rindu, sayang, setia, sakit, seksa dan bahagia.....

saya xpernah menyesal menyayangi awak....
dan sebab tu la saya masih bertahan untuk segalanya...
kerana awak saya masih bertahan...

awak yang telah membenihkan cinta untuk kita...
cinta yang sangat membahagiakan saya....
cinta yang membuatkan saya semakin dewasa....

awak yang terbaik untuk saya...
awak yang tebaik untuk saya...
awak yang terbaik untuk saya....

awak yang perkara terbaik yang telah terjadi dalam hidup saya...........

Wednesday, November 24, 2010

washing machine auto...

thanks a lot to my asben...
coz belikan aku washing machine auto...
actually masa zaman xkawen dulu umah aku mmg dah berzaman pkai machine auto ni....
tetiber je bila kawin mak men aku pkai yang manual....
adus sangatla tension aku nak kena bangun berkali2 time nak basuh baju...
tambah lak sekarang ni perut dah makin besar lagi la xlarat nak bangun duduk....
tetibe je satu hari tu machine mak men aku rosak, haper lagik my asben trus je beli yang baru...
yang leganya auto, fuh xla teruk sangat aku nak membasuh baju...

thanks la kat machine manual yang telah rosak tepat pada masanya.. (hehehe mampos kalau mak men aku dengar ni)
ada hikmahnya gak machine tu rosak...
xla aku teruk sangat kan...

thanks to my hubby coz sangat memahami keletihan yang terpaksa aku hadapi...
bukan nye aku mengada tapi zaman sekarang dah moden so kena la berubah...
aku lak bekerja, balik petang dah letih kan...
nak basuh baju guna manual, mmg la aku sangat tension...
kalau aku xkeje satu hal la kan...
dah ada kemudahan kenala guna...

baby yang semakin aktif n aktif...

sekarang ni bb makin aktif bergerak...
gerak sana gerak sini...
pagi bb akan stat gerak kul 5.30 pagi...
bb akan makin aktif waktu 10 ke 11 pagi hingga la ke 3,4 petang..
pastu diam je, malam kang kul 9 stat gerak balik...
nanti time kiter nak tido, bb stat gerak balik...
baby pon dah xtakot dah kat abahnye...
bila je asben pegang perut time tido makin suka dier gerak...
suka agaknye abahnye pegang...

seronok sangat rasa nya bila bb gerak...
rasa bahagia sangat...
my asben pon dah bleh rasa our bb gerak2 n tendang...

xsabar nak start beli barang bb..
plan nak beli sikit2 dulu...


p/s:- saya sayang awak sgt en. azhar n our bb... thanks to my asben coz melayan aku ngan baik selama ini.

Monday, November 22, 2010

kerja kerja kerja.....

ya allah penat giler aku sejak minggu2 kebelakangan ni...
mana ngan mak men aku nak wat kenduri arwah lagi...
kerja yang makin melambak lagik...
adus sangatla penat n keletihan...
tambah lak sejak sekarang ni...
kaki pon sakit je, jalan xhenti masa hari kenduri semalam...

dtg keje je arini isnin dah siap dah keje yang memeningkan pala aku...
by the way aku buat jugak sebab dah namanya pon tanggungjawab kan...
mencari rezeki untuk bb ni jugak...

now baru aku sedar besarnya pengorbanan untuk menjadi seorang ibu...
bila rasa ada manusia lain yang bernyawa dalam rahim kita...
aku makin menyayangi n menghargai mak aku...

opps dah la dok merepek je, nak sambung keje jap...

Friday, November 19, 2010

waaaaaaaaa jeraawaaaaaaaaattttttt............

adus banyak tol jerawat membiak kat muka aku ni.....
sejak pegnen ni aku xdibenarkan memakai produk yang selalu bertakhta kat hati aku ni...
maka naiklah jerawat2 kat muka aku...

so cousin aku suggest aku minum susu kambing....
coz anak dier minum ok...
jap g nak try g beli...
semoga ada hasilnya...

amiinnn...

Thursday, November 18, 2010

aku Yang semakin kebosanan...

aku yang semakin bosan n kebosanan....
makin lama makin bosan, makin celaru...
makin keliru.....
aku bosan tahap kebosanan yang melampau...
aku rasa dah hilang diriku yang dulu...
kadang-kadang aku rasa aku xsepatutnya hidup dalam keadaan bosan macam ni...
aku perlukan privasi tambahan pula time aku memerlukan banyak rehat...
waktu cuti aku nak bermalas-malas pn payah...

kadang2 rasa malas nak masak pon kena masak gak....
kaki sakit pon kena gak...
huhuhu tension sangat la rasanye......
indah sungguh hidup aku di masa dahulu....

mmg betol kata mak aku...
hidup dengan orang xkan sama hidup dengan mak abah sendiri
ataupun hidup di rumah sendiri...
tambah lagik duduk dengan mak men...
xkan nak merehat2..
dah nama pon duduk ngan mak orang kan...
xkan nak layan cam mak sendiri layan...
ye tak...

baru sekarang aku rasa betapa peritnya hidup dengan orang...
walaupon mak men aku ok tapi xkan kita nak wat rumah tu macam rumah kita kan...
time cuti xkan nak ngada2 bangun lambat kan...
time rasa xsihat, sakit xkan nak duduk saja kan...
kalau sakit hati xkan nak wat muka kan...
nak wat apa pon kena pk orang lain...
cam xder keputusan sendiri...
takut je kot2 terguris hati orang lain....

bak kata mak aku..
sabar banyak-banyak...

apa-apa pon aku yang nak n pilih...
xder sapa pon yang paksa....
terima je la...

setiap hari aku cuba untuk membiasakan diri dengan suasana baru tu...
sukar tapi aku tetap mencuba...
sukar nak terima cara idup, stail org lain...
betapa mudahnya hidup aku dulu...

baru aku sedar yang mak abah aku dah beri yang paling terbaik untuk aku n adik2....
idup kami senang walaupon xmewah....
keluarga yang happy n ceria...

aku sangat merindui saat2 tu....

Monday, November 15, 2010

kehilangan seorang guru..........

baru-baru ni aku telah kehilangan guru yang mengajar subjek kimia masa aku form 4 & 5...
cikgu aku tu dilanggar oleh mat rempit masa dia tgh melintas jalan dgn anak dia malam lepas dinner....
dia meninggal depan sekolah yang dah berbelas tahun dia berkhidmat...
kat sekolah tu la dia mengajar n kat depan sekolah tu jugakla dia meninggalkan dunia ni...
actually cikgu tu sporting n best...
tapi nak wat camne dah sampai ajalnye...
aku sempat gak g lawat jenazah, rasa sedih tgk dia dah kaku xbernyawa...
peristiwa ni actually mmg meninggalkan kesan dalam kehidupan seharian aku....

untuk cikgu :-

hanya doa semoga cikgu ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan bertaqwa...amin

Thursday, November 11, 2010

oh tuhan tabahkan lah hati mereka-mereka itu....

ya allah..
semalam sewaktu balik dari breakfast kawan satu ofis aku telah bgtau satu berita yang amat mengejutkan...
salah seorang staff opis kami telah meninggal dunia...
yang peliknya dia xsakit n still muda lagi...
br je satahun kawin...
yang paling menyentuh hati, bila dia baru je mendapat anak sulung 5 hari lepas...
isterinya baru je bersalin secara operation n still lagi ada kat hospital sebab bb dia kena kuning...
masa kitorang g tgk mayat dia kat hospital, isterinya still lg xtau yang suaminya dah meninggal dunia..
xder siapa pun yg sampai hati nak bgtau isterinya yang ada di hospital...
sangatlah menyentuh hati kami satu opis, xsempat si anak nak merasa kasih sayang ayahnye, xsempat si isteri nak berkongsi kebahagiaan menimang cahaya mata pertama bersama suaminya...
xsempat seisi keluarga nak merasa gembira menyambut menantu bersama cucu mereka...
mereka hanya menyambut jenazah kaku yang ditangisi seisi keluarga...
ya allah kau tabahkan lah hati mereka-mereka ini dalam menghadapi dugaan mu ini...
semoga roh rakan kami itu ditempatkan di kalangan orang-orang mukmin yang bertaqwa...

Wednesday, November 10, 2010

renungkan dan selamat beramal....

Suami tidak pandai melayan isteri?
Inilah antara keluhan isteri mengenai sikap suami mereka. Jangan kata semua suami romantik kerana ada suami yang memang tidak romantik.
Tetapi layanan dan perhatian itulah yang didambakan isteri, sekurang-kurangnya isteri tahu dia dihargai dan dikasihi.
Ramai juga isteri mengeluh, suaminya tidak sama dengan ketika sedang bercinta dahulu. Bagi kebanyakan suami pula, zaman berkahwin dan bercinta adalah suatu keadaan yang sangat berlainan. Zaman bercinta, ketika dalam proses berkenal-kenalan, segala-galanya ditatang bagai minyak yang penuh. Tetapi selepas berumah tangga dan hidup bersama, ia telah menjadi rutin yang biasa sahaja.
Kerana itulah ada isteri mengadu, suaminya tidak lagi mesra berbanding zaman bercinta. Suami balik ke rumah, hanya mendiamkan diri, sibuk membaca akhbar, menonton televisyen, dan seperti tidak mahu bercakap dengan isteri.
Kemesraan berputik dengan cara berkomunikasi. Ada dua jenis lambang komunikasi yang biasa digunakan, iaitu lambang lisan dan bukan lisan.
Bermesra-mesraan adalah usaha suami isteri untuk menunjukkan rasa saling kasih sayang dalam bentuk lisan. Sentuhan tangan dan gerak tubuh lainnya, adalah termasuk lambang bukan lisan ketika suami berkomunikasi dengan isterinya. Komuniaksi lisan semata-mata belumlah berkesan jika belum disertai oleh komunikasi bukan lisan.
Rasulullah sendiri menunjukkan kepada kita betapa pentingnya kemesraan antara suami dengan isteri. Bahasa cinta Rasulullah kepada isterinya banyak digambarkan dalam bentuk bukan lisan di mana baginda mengamalkannya dalam kehidupan seharian.

1. Tidur dalam satu selimut bersama isteri
Ini tercermin dalam hadis berikut;
Daripada Atha’ bin Yasar, katanya sesungguhnya Rasulullah dan Aisyah biasa mandi bersama-sama dalam satu bejana. Ketika baginda sedang berada dalam satu selimut dengan Aisyah, tiba-tiba Aisyah bangkit. Baginda kemudian bertanya, mengapa engkau bangkit? Jawabnya, “Kerana saya haid, wahai Rasulullah”. Sabda Rasulullah, “kalau begitu, pergilah, lalu berkainlah dan dekatlah kembali kepadaku”. Aisyah pun masuk, lalu berselimut bersama baginda. [Hadis riwayat Sa'id bin Manshur]
2. Memakai wangi-wangian
Aisyah berkata, “Sesungguhnya Rasulullah apabila meminyakkan badannya, memulakan dari auratnya dan menyapunya dengan nurah (sejenis bubuk pewangi) dan isterinya meminyakkan bahagian lain seluruh tubuhnya”. [Hadis riwayat Ibnu Majah]
3. Mandi bersama isteri
Daripada Aisyah, beliau berkata, “Aku biasa mandi bersama dengan Nabi dalam satu bejana. Kami biasa bersama-sama memasukkan tangan kami (ke dalam bejana)”. [Hadis riwayat 'Abdurrazaq dan Ibnu Abu Syaibah]
4. Menyikat rambut suami
Daripada Aisyah, beliau berkata, “Saya biasa menykatkan rambut Rasulullah. Saat itu saya sedang haid”. [Hadis riwayat Ahmad]
5. Meminta isteri meminyakkan badannya
Daripada Aisyah, beliau berkata, “Saya meminyakkan badan Rasulullah pada Aidiladha selepas baginda melakukan jumrah aqabah”. [Hadis riwayat Ibnu 'Asakir]
6. Minum bergantian pada tempat yang sama
Daripada Aisyah, beliau berkata, “Saya biasa minum daripada cawan yang sama ketika haid, lalu Nabi mengambil cawan itu dan meletakkan mulutnya di tempat saya meletakkan mulut saya. Lalu baginda minum, kemudian saya mengambil cawan, lalu saya menghirup isinya. Kemudian baginda mengambilnya daripada saya, lalu beliau meletakkan mulutnya pada tempat saya meletakkan mulut saya, lalu beliau pun menghirupnya”. [Hadis riwayat 'Abdurrazaq dan Sa'id bin Manshur]
7. Membelai isteri
Dalam hadis diceritakan, “Adalah Rasulullah tidaklah setiap hari melainkan baginda mesti mengelilingi kami semua (isterinya) seorang demi seorang. Baginda menghampiri kami dengan tidak mencampuri hingga beliau singgah ke tempat isteri yang beliau giliri waktunya, lalu baginda bermalam di tempatnya”. [Hadis riwayat Ahmad]
8. Tidur di pangkuan isteri
Daripada Aisyah, beliau berkata, “Nabi biasa meletakkan kepalanya pada pangkuanku walaupun aku sedang haid, kemudian baginda membaca al-Quran”. [Hadis riwayat 'Abdurrazaq]
9. Memanggil dengan kata-kata mesra
Rasulullah biasa memanggil Aisyah dengna beberapa nama panggilan yang disukainya seperti ‘Aisy dan Humaira (si pipi merah delima).
10. Mendinginkan kemarahan isteri dengan mesra
Rasulullah biasa memicit hidung Aisyah jika beliau marah dan berkata, “Wahai “Uwaisy, bacalah doa: Wahai Tuhanku, Tuhan Muhammad, ampunilah dosa-dosaku, hilangkanlah kekerasan hatiku, dan lindungilah diriku daripada fitnah yang menyesatkan”. [Hadis riwayat Ibnu Sunni]
11. Memberikan hadiah
Daripada Ummu Kaltsum binti Abu Salamah, beliau berkata, ketika Nabi bernikah dengan Ummu Salamah, baginda bersabda kepadanya, “Sesungguhnya aku pernah hendak memberi hadiah kepada Raja Najasyi sebuah pakaian berenda dan beberapa botol minyak kasturi, namun aku mengetahui ternyata Raja Najasyi meninggal duina dan aku mengira hadiah itu memang dikembalikan kepadaku, aku akan memberikannya kepadamu”. Beliau (Ummu Kaltsum) berkata, “Ternyata keadaan Raja Najasyi seperti yang disabdakan Rasulullah dan hadiah itu dikembalikan kepada baginda, lalu baginda memberikan kepada masing-masing isterinya satu botol minyak kasturi, sedang sisa minyak kasturi dan pakaian itu beliau berikan kepada Ummu Salamah”. [Hadis riwayat Ahmad]

p/s; untuk pedoman suami isteri dan bakal suami isteri...

duit Gaji cam air.....

adess arini dapat gaji lagi...
duit gaji cam air je, tambah lak semenjak mengandung ni sume nak kena tukar baru..
yang tu xmuat, yang ni xmuat...
skali beli duit abes beratus ratus...
baju skarang ni bukannye murah, mahal bukan main...
yang luar dalam sume kena tukar....

nanti dah kena start membeli barang bb lak...
wahahaha jenuhla en. suami nak kuar duit....
tp xpe untuk permata hati kami, kami relakan ye sayang...

untung2 nanti lahirnye permata hati kami ni seorang yang taat pada perintah allah dan menjadi anak yang soleh dan mendengar kata....amin

Tuesday, November 9, 2010

lagi lagi lagi








bulan madu di LANGKAWI...

wahahaha baru nak citer...
malas nak upload gambo sebenarnye...
ni la antara gambonye...






my baby is now kicking.......

erm camne nak mula yer...
my baby kan dah mula kick my tummy...actually dah banyak minggu aku rasa my baby dok gerak2 tp skarang ni makin kerap n aku dah boleh baca waktu baby bangun n rehat...
hehe sweet sangat n best sangat....
my baby akan lebeh aktif gerak time kul 2 sampai 4 petang camtu..
yerla kan petang mestila kena wat senaman kan..
apa la yang anak ibu wat kat dalam tu pon xtau tp mmg duduk xdiam..
jap2 rasa blurp2, jap2 rasa vibrate, jap lagi rasa cam sakit sket kat pinggang...
by the way itu sume sangat menarik untuk di alami....

my hubby pon dah rajin bertanya khabar our baby..
tapi yang bestnye nape eh baby mesti dok diam2 bila my hubby pegang my tummy...
agaknye dia leh rasa kot tangan kasar yang pegang...
slalu tangan ibu tu lembut la sket kot...
hmm skarang dah 20 weeks lebih, n stakat ni aku still rasa ok n ok lah..
just biasa la kadang2 sakit pinggang, sakit belakang, sakit punggung..
macam2 ada...

Wednesday, November 3, 2010

aku yang makin haru biru....

halluu nape la semenjak 2 menjak ni aku makin haru biru...
otak aku xbrapa stabil, fikiran aku melayang-layang je....
asek ingat apa pon xtahu...
aku asek rasa sunyi sepi je, nape ek....
nape skarang ni asek nak cari pasal je ngan ehem ehem...
hal kecik pon leh jadi hal gak....

waaa nape ngan aku ni..heeelllllpppppp.........

Perhatian!!!!

sayang tapi xmampu nak menyatakan atau menunjukkan kepada org yg kita sayang...
perempuan mahukan perhatian bukan hanya kenyataan tentang kasih sayang...
anda kaum lelaki perlulah menunjukkan kasih sayang anda kepada wanita yang anda cintai...
sayang perlukan sentuhan dan belaian bukan hanya kenyataan di mulut sahaja...
tunjukkan rasa itu dengan membantu wanita yang anda cintai masa dia susah..
jangan hanya mengharapkan semua tugas dilakukan oleh wanita itu tapi di mulut anda sering ucapkan sayang kepadanya..sayang bukan hanya pada mulut..
waktu wanita itu sakit, sentuhlah dia dengan kasih sayang, waktu dia perlukan bantuan anda membuat kerja rumah, bantulah dia... waktu hatinya terluka, pujuklah dia dgn kata2 yang menyenangkan hati dan penuh kasih sayang...waktu saudara mara anda datang penuh satu rumah, bantulah dia... jgan anda pun duduk sekali bergelak ketawa dengan saudara mara anda sedangkan dia xsudah2 kerja di dapur... ringan2kanlah tangan anda untuk membantu dia...fahamilah dia sewaktu hatinya gelisah dan perlukan perhatian, dia perlukan belaian...anda harus mula merubah cara hidup anda untuk dia, bukan masih kekal dgn cara sayang tapi xtahu cara untuk menyatakan sayang itu... sayang harus ditunjukkan dengan perbuatan bukan kata-kata...

sesungguhnya hati wanita itu sudah dan masih terluka dengan perbuatan anda kaum lelaki...

p/s; percayalah hati wanita itu sangat rapuh....

Tuesday, November 2, 2010

pc ku sendiri....

wahahaha syukur syukur ya allah...syukur alhamdulillah
wah cam lagu nasyid lak, actually my asben dah bwk balik set pc kat aku n ready to use last 2 days...
huhu best sgt, sng la sket kan..agaknye en. suami pon dah nyampah aku asek menempek je kat laptop dier kot...
nak kau haku bg satu pc, hehe aku lagi la suker...
skarang broadband dier lak haku wat cam harta aku sendiri...
skarang ni en. suami dok kalut suh daftar streamyx (ala hint la tu nyampah aku dok rembat broadband dier kan..) heheehe yeker...

shh kang kalau dier bc post ni teruk aku kena sekeh pala sebab kutuk dier..hehehe

Sunday, October 31, 2010

Jalan-jalan Sampai Sakit Kaki

erm ari jumaat baru ni en. suami kena g tido kat Naza Hotel sebab ada conference apa ntah...
tinggal aku sensorang tercengang-cengang atas katil memalam xtau nak wat pe...
last2 tido sambil peluk baju en. suami la jawabnye..
kalau xcium xleh tido, penakot pon ye jugak...

so td kitorang g jenjalan habeskan masa berdua..
best sangat, actually aku mmg suka abeskan masa berdua ngan en. suami...
almaklumla duduk umah mak men, xkan nak manja2 kat ruang tamu kot kan...
kang naik nyampah lak mak men aku nengok...
dah nama pon hari cuti, bagi la chance kami nak berdua-duaan...
mula2 cadang nak g tgk wayang pastu citer xbest, then g survey baju bb...
bukan beli pon lagik just survey je, geram sangat tgk baju bb...
xsabar nak beli pon ada gak, survey very important so kita dapat plan apa yg kita nak kna beli n harganye skali...
pastu g beli bean bag n balik umah...
sudahnye kaki aku saket giler....
tp xpe best sgt asalkan dapat berdua-dua ngan my asben...
sian kan...

Thursday, October 28, 2010

Its a Baby ????

hehe alhamdulillah syukur...
semuanya ok...
jap td aku g ke klinik coz dah dua hari aku sakit pinggang..
xtau la naper, risau pon ada gak kan...
malam tadi siap xleh nak tido sbb sakit sangat..
cam sengal sangat2 pinggang aku...

so td ngan penuh tekad aku g jmpe doc sebabnye nak duduk kat opis pon xleh..
sakit giler..takot ada pape hal ngan bb ke...
member2 aku pon suh p jmpe doc, at least aku dah ambik initiative nak solve kan sakit pinggang aku ni...

bila jumpe doc, dier ckp aku demam sket..(yeke, xrasa demam pon)..
then dier check bb, dier ckp ok..bb sihat
pastu aku pon kuar la tunggu ubat...
tetiber jer doc tu kuar kat depan kaunter, dier senyum2 kat aku...
dier tnya aku nak bb apa.. aku jwb la nak bb boys..
n dier tnya lagik asben aku nak bb apa, surely asben aku nak bb boy..
then doc tu senyum n ckp jantina bb aku...????
Dengar je semua result pasal my baby hilang semua sakit pinggang aku masa tu...
tp skarang dok rasa sket2 lagik la plak...

Bb apa yer????
mana leh bgtau surprise???
tungguuuuuuuuu.............

p/s:- sangat bersyukur ngan kurniaan allah, nikmat untuk bergelar ibu sedang aku rasakan...
        thanks to my asben, tanpa awak siapalah saya...

Tuesday, October 26, 2010

Renungan Terakhir...

Renungan Terakhir
Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi
Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi

Banyaknya pengorbanan
Telah ku pertaruhkan
Mungkin tiada bermakna
Telah banyak mengguris rasa
Untuk itu maafkanku
Kiranya menggangu ketenagan
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku

( korus )

Dugaan...
Inikah dugaan untukku
Hujungnya yang tak seindah mimpi
Hanyalah igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlaku
Mengapa begitu
Berubah layu
Aku menerima
Salam perpisahan
Segalanya sebagai ingatan
Biarlah impian kan berlalu dengan mu

Monday, October 25, 2010

alhamdulillah..baby ku sihat..

syukur alhamdulillah bb ku sihat n cergas...
actually aku pon naik risau bila sejak 4,5 hari ni aku asek sakit perut je...
xtau la nape sakit je perut aku..

then semalam dh xtahan sgt, aku pon ngajakla en. suami ke doktor untuk wat checkup n scan...
huhu bila je doc letak gel n open monitor tu, nampakla bb ku yg tgh goyangkan tangan dier...
syukur nampaknya sempurna sifatnya..
bila doc nak snap gambar, bb ku pusing muka ngadap ibu n ayahnya...
huhu anak ibu la katakan, suka bergambo gak...
doc ckp aku sakit perut mungkin sbb aku xpenah pregnant so perut aku sempit lagik kan...
bb lak  gerak aktif sket so saket la ibunye ni..
yg lawaknye doc ckp aku punya EDD 14/3/2011..huhu cam awal je dr tarikh yg dijangka kan..
hehe ape pon xpe asalkan kedua-duanya selamat...
mudah-mudahan....

Thursday, October 21, 2010

thanks to my ciskek untuk segalanya...

waaa today is my birthday....
semalam en. suami dah surprise satu hadiah kat aku..
ngah landing2 atas katil skali dia bg bantal mucuk aku..
bila je aku pegang nak cium ( mmg hobi cium bantal mucuk) ada cam benda keras..
tgk je kat dalam sarung tu ada kotak hadiah...
waaaaaaa tenkiuuuwww so much, saya sayang awak sangat....

pagi ni bila dtg je opis, ngah buat2 keje tetiba my fren kata ada gift kat aku...
ada lak sorang uncle ni dtg bawak munge sejambak..
bila bukak je kad kecik tu :-

to : sayang
 bla bla bla bla
                         from: ciskek

huhu terharu sangat bila dapat munge dari my ciskek a.k.a en. suami...
saya tak sangka awak nak bg munge kat saya...
sayaaaangg ciskekkkk sangat...

Wednesday, October 20, 2010

sabarlah wahai hati....

sabarlah wahai hati....
nape skarang ni aku rasa kosong je...
mana pegi semua keceriaan aku selama ni...
sapa yg dah ambik semua keceriaan aku...
aku jenis manusia yg banyak cakap tetiba je skarang ni aku rasa cam aku dah jadi seorang yg sangat pasif dan pendiamm...
aku xtau nak ckp ngan sapa, dh lama rasanya aku xgelak bersungguh2 ngan ikhlas hati aku...
nape aku rasa sunyi sangat, sunyi sangat2....
skarang ni aku rasa cam robot je yg dah diprogram...
tiap2 hari tu je rutin aku...
mana agaknye dah hilang semua keindahan dalam hidup aku...
dah xbercorak dan berwarna lagi hidup aku ni...
sabarla wahai hati demi untuk aku dan anakku....

Friday, October 15, 2010

haha suami isteri tampal kool fever...

malam td aku kna bawak en. suami g klinik..
demam la pulak, katanya sian tgk aku yg preggy ni demam so dia amekla demam aku tu...
waaaaa suciii giilerrr hati en. suami...
so malam kitorang p la klinik n dengan muka sekupang en. suami masuk jmpe doc..
sblm masuk sempat praktice wat muka sedih so leh la dapat mc (ciskek betoi, prangai xpenah elok)
pas je kuar bilik doc muka bersinar2 sbb dapat mc...
sampai je umah time nak tido menyondol je kat aku suh pakaikan kool fever..
sian aku nengok ciskek aku tu, dah la putih gebu demam lak kan, lagi la merah2 muka...
maka ngan penuh sucinye hati aku pon tampal la kool fever tu kat dahi en. suami...
hehe aku pon tampal gak (sedap wooi pakai kool fever pad tu)
bila malam aku bangun tergelak aku sensorang tgk muka kami dua2...
dahi betampal je, lawak gilerr..
malas aku nak snap muka kami dua, huduh benor...
dah nak dapat anak pon prangai macam hampeh lagik....

Thursday, October 14, 2010

dah xdemam lagi...kool fever mmg besttt...


semalam kan rasa really cam nak demam n sakit gegiler kepala kuw...
then balik umah mintak tolong en. suami belikan kool fever...
baru first time ni nak cuba menda alah ni...

so pas je en. suami sampai umah trus aku tampal kool fever pad kat kepala..
(ada ke patot en. suami gelakkan aku time aku pakai pad kool fever tu, cun aper kan)
mula2 tu xrasa apa then pas beberapa seken stat rasa cam berangin sejuk n best....
pastu aku tido la kan ngan kepala yg berat n sakit tu...
bangun je pagi pad kool fever yg tebal semalam dah nipis but still lekat di kepala lagik...
salute la pad tu xjatuh pon...
panas malam td dah kurang n demam rasa lega sket...
xsangka kool fever mmg best, so mmg la aku suggest utk org yg kena migrain ke, pening pala ke, panas kepala ka, mmg syiok xhengat...
also yg bestnya tampal kat kaki pon leh gak tau....
hehehe best2....

Wednesday, October 13, 2010

Nak demam la pulak...

huhu br je ingat nak update blog ni, dh nak demam la pulllok...
kepala dah pusing, badan letih giler...
ingatkan nak update la pasal honeymoon kt Langkawi baru ni tp xder mood la...
nanti2 la...

daaa.....

Thursday, October 7, 2010

yeeeehhhhh esok nak g honeymoon............

alhamdulillah setelah 4 bulan 5 hari aku menunggu saat ni akhirnya insyaallah esok akan termakbul...
seyes ckp mmg aku nak sgt g honeymoon berdua-duan ngan en. asben but disebabkan perkara2 yg xdapat dielakkan kami terpaksa n perlu menunda our honeymoon....

hmm xsabar nak tnggu esok, nak jenjalan ngan my asben, xpela walaupon sambil bawak bb dalam perut..hahaha..
kiranya g bertiga la kan...best gak kan..

leh la kitorang spent masa berdua, nak cakap2, gelak2, nak ......... (xkan sume nak bgtau kan)..
anyway thanks to my beloved asben sebab dah wat mimpi sy tu menjadi kenyataan...
sayang awak sesangattttt.....

nanti bila dah balik kita sambung lagiik k....

Wednesday, October 6, 2010

perubahan Dirikuww...

* badan dah makin tembam..
* muka banyak jerawat.
* kulit makin kering..(puas pakai losyen)..
* emosi biasala cam sensetip la pulak..

setakat ni tu je kot, nanti akan upate lagik

Monday, October 4, 2010

koko dah dapat anak ????

waaaaaaaaa sukeee sangatttttt.....




 tgk lidahnye terkeluar kan...gerammnyerrr






kenduri Kendara

huhu penat gler walaupun aku jadik tukang sibuk jerk...
yela kan nama pon pregnant kan, xkan aku nak jadi tukang angkat hidang lak kan...
petang pas my asben n me myself balik umah, badan aku punyala sakkit gler..
kaki sakit, belakang badan sakit..huh xtahan rasanya....
seb baik umah mak sedara sebelah asben kalo x dah lama cabut lari...

 tgk tu jeeerrrrraaaawaaatttt

 penat gler ni


muka ngah tension sbb xdapat makan nasik lg

15 minggu sudah..

hehe alhamdulillah dah 15 minggu dah my pregnancy..
so far sumenya ok, muntah pon dah xlg just kekadang tu adala sket2...
actually ada satu kedai tu yg aku mmg xleh nak makan langsung masakannye..
asal makan je mesti kuar balik..hehe



bila pakai t shirt je nampak, pkai baju kurung biasa je..

Friday, October 1, 2010

beennnncccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiii ngan Disskriminasi.............

nak ckp zaman dulu2 dah moden...
nak ckp Bodo belajar tinggi sangat tp bangang nye tahap babun.....
saje je bg aku naik hangin....
pasal aku je yg kena wat keja cam kuli batak paddahal ada lagi  ramai yg leh buat...
xkan nak dtg keje makan gaji buta kot....
keje aku punya la melambak2 cam gegileeer tp ada lak mangkuk mana siap rilek2 leh g market lagik gelak2, sembang2....( oii bodo kau ingat ni tempat bapak kau punya ke)
pasal ingat aku ni apa...mentang leh suruh aku wat keje suma aku nak kena wat....
machine pon leh rosak kalau asek on xbehenti...
sistem lak cam krek lagik, baik xyah guna....
yg org pandai sgt tu asek dtg menempek kat tempat aku nak bg keje..
sekor lagik tau nak siap cepat je, ingat aku leh taip ngan kaki skali ke....
mmg betol2 Bangng la.....
aku xhangen saje je bg aku membebel pagi2 buta ni.....
mmg xguna tol...kang aku cakap bengap marah lak...
tp mmg bengap tahap mangkok pon........

Thursday, September 30, 2010

ha bb dah gerak ke....

uish cam xcaya pon ada...
malam kelmarin tgh aku syok2 landing sambil mengeliat tetiba aku rasa blurp2 kat area bawah perut aku...
huhu aku wat derk je la..
then pg dlm kul 5 camtu aku sedar n rasa blurp2 tu lagik..
dah tu tgh aku menyembang ngan kawan aku kat opis sambil berdiri, tetiba blurp2..
ish apa ni, pelik je...sudahnye aku tnya member2 aku yg berpengalaman punyer,...
diorang cakap maybe aku leh rasa bb dok gerak...
tp xkan awal sgt kot kan...
arini xrasa pape pon lagik so aku andaikan yg ada angin jela dlm perut aku semalam....hehe
erm ikut rujukan aku di tenet ibu2 yg first time preggy ni selalunya akan rasa bb gerak dlm minggu 16 ke atas..xkan aku leh rasa awal sgt kan, br nk masuk15 minggu...
xpe2 kita tungguuuuu......

perut?? haha skarang ni en. asben pon dah mula dok gelak2 kan aku..
dah xleh nak sorok sgt terutamanya bila pkai t-shirt kat umah..
kalau g opis xpela kan, baju kurung besar sket, tu pon kain dah ketat...
huhuhu xpe pengalaman baru n sgt menarik utk dilalui...

Tuesday, September 28, 2010

Wednesday, September 22, 2010

aku Yang Semakin Gumukk...

aduss bagai mau rebah bila tgk berat kat scale tu..
gumuk nyer (tu yg melintas dlm kepala aku)...
nape aku leh gumuk ni, posture badan punya la xcun, mengembang sana sini..hehe
bila aku bgtau my asben dia gelak je..
katanya :-
"mana ada org pregnant xgumuk kan, ingat syg kita org Malaysia bukan Somalia, perut je buncit"
wuhuhuhu ada ke dia ckp cam gitu kat aku...

owh sungguh xpercaya tgk badan sendiri..mujurla nurse xmarah aritu...
nanti pas deliver aku nak pasang badan balik..huhuhu boleh ke.